27 Haziran 2007 Çarşamba

BENGU KIMDIR?

Bengü İzmir'de 1979 senesinde doğdu.İlk okul yıllarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nda eğitim gördü.Özel Amerikan Lisesi'nde ortaokul ve liseyi okurken müzikle uğraştı.Oliver Twist müzikalinde başrol oynayan Bengü,orada tanıştığı İzmir Devlet Konservatuarı Genel Müdürü Müfit Bayrasa'dan şan eğitimi aldı.
1996 yılında Müfit Bayrasa'dan aldığı besteyle nice ünlüler çıkartan POP SHOW 96 Şarkı Yarışması'na katıldı.Bu yarışmada 2.ci olduğunda jüride Kenan Doğulu bulunuyordu.Kenan Doğulu Bengü'ye albüm teklif etti ve Bengü'de albüm ve üniversite için İstanbul'da ikamet etmeye başladı.Bengü 3,5 yıl albüm ile ilgilendi ve bu sürede Kenan Doğulu'ya vokal yaptı,Ozan Doğulu ile de çalışmalarda bulundu.Temmuz 2000'de Hoşgeldin adlı ilk albümünü çıkardı. 300'den fazla konser verdi.İkinci albümü ' Bağlasan Durmam ' ı ise 2005 yılında çıkardı.Son albümü ' Korkma Kalbim ' 2007 Haziran'ında çıktı.

Bengü ekrana da 2005 yılının başında Elifnağme adlı programı sunarak atıldı.Daha sonra 2007 yılında Show TV de yayınlanan 'Bak Kim Dans Ediyor' adlı 100.000 YTL ödüllü dans yarışmasına katıldı ve kazanan isim oldu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hayat hikayesi hep başarılarrrla dolu hiç başarısız olmamış çok çalışmış belli! fakat hep birilerinin desteği olmuş hep birileri arkasında olmuş şansda yardım edince şimdinin popstarı oldu.

Adsız dedi ki...

arkadsında birileri olmasa bukadar basarılı olamazdıı.son albüm mükemmel..git gide daha basarılı oluyor.özellkle unut beni şarkısına bayılıyorumm...kendide cok cici bir kızz ...hep böyle kal BENGÜ....SENİ COK SEWİYORM...sevenlerin olarak herzman yanındayız...

Adsız dedi ki...

GERSEKTEN GUZEL BIR BAYAN ONUN BUTUN SARKILARI COK GUZEL SERDAR ORTAC SÖYLEDI SARKILARA TARKAN VEYA MUSTAFA SANDAL GIBI KISILER SÖYLESEYDI DAHA GUZEL OLURDU SERDAR ORTACI BEHEELMEDIMDEN DIYIL ODA SAKISIKLI BIR SANARCI AMA BENGÜ HAYATINDA BASARILAR DILERIM

Adsız dedi ki...

bengü hiç sewmiyorum her zaman yapmacık bir rolu war. kendini cok beğenmşs biri.